Trabzon'da Yapılan 3 Bin 600 Metrelik Teleferik Tanıtıldı

Beşikdüzü Belediye Başkanı Bıçakçıoğlu, ilçede yapılan 3 bin 600 metrelik teleferiği tanıttı.

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde yapılan 3 bin 600 metre uzunluğundaki teleferik, basına tanıtıldı.

Başikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Beşikdüzü Sahil ile 550 rakımlı Beşikdağ arasında kurulan teleferiğin tanıtımında yaptığı konuşmada, yapılan tesislerin tamamlanabilmesi için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Tesislerin 1,5 ay sonra tam olarak hizmete açılacağını belirten Bıçakçıoğlu, "Bu hat 3 bin 100 metre uzunluğunda ve 535 rakıma çıkıyor. Yaklaşık maliyeti 75 milyon civarı bir rakama mal oldu." dedi.

Bıçakçıoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim hedeflerimiz büyük. İnşallah ileri ki yıllarda bu teleferik bölgede güzel iş yapar. Cazibe merkezi olur. Avrupa'da, İsviçre'de, Alpler'deki gibi dağdan dağa insanları taşırız. Hedef meselesi, ideal meselesi. İnşallah günün birinde bunlarda yapılır. Trabzon'da çok büyük yatırımlar var ama mutlaka hizmet sektörüne dönük yatırımları almak zorundayız. inşallah aşağıda yapmış olduğumuz otel de bittiği zaman turizmde bir cazibe merkezi, çekim merkezi kazanmış olacak diye düşünüyorum."

Her şeyin ilk adımla başladığının altını çizen Bıçakçıoğlu, "İnşallah turizm gelişir. Ekonomiyi canlandırmadan, istihdam yaratmadan buraları nasıl kalkındıracağız." ifadelerini kullandı.

Bıçakçıoğlu, teleferiğin işletmesinin özel sektör tarafından yapılacağını aktardı.
Kaynak: AA