Tarsus Belediyesi İle İtalya'nın Palazzolo Belediyesi Arasında İşbirliği

Tarsus Belediyesi ile İtalya'nın Sicilya bölgesinde bulunan Palazzolo Acreide Belediyesi arasında işbirliği için ilk adım atıldı.

Tarsus Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları Elif Seda Sağlam ve Ali Bağrık önderliğinde oluşan heyet, bir takım temaslar ve toplantılara katılmak üzere İtalya'ya gitti.

Burada Palazzolo Acreide Belediyesi yetkilileri, Sicilya Türkiye Fahri Başkonsolosu Domenico Romeo ve Türk-Sicilya Dostluk Derneği yetkilileriyle görüşen heyet, Palazzolo Acreide Belediyesinde düzenlenen resmi ziyarete de katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Elif Seda Sağlam, burada yaptığı konuşmada, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'ın selamlarını iletti.

Konuşmasında Tarsus hakkında bilgiler veren Sağlam, Akdeniz'in kültürü ve geleneğine sahip her 2 kentin ortak değeri olan Aziz Paul başta olmak üzere kültür, turizm, eğitim ve gastronomi alanlarında işbirliği yapılabileceğini bildirdi.

Palazzolo Acreide Belediye Başkanı Dr. Salvatore Gallo da 10 bin yıllık tarihiyle dinlerin, medeniyetlerin ve kültürlerin buluştuğu St. Paul'un doğduğu kentten heyeti misafir etmekten onur ve gurur duyduklarını belirtti.

Gallo, birçok ortak değere sahip 2 belediyenin bugün ilk adımlarını attıklarını ve işbirliğinin uzun yıllar süreceğine inandığını kaydetti.

Kaynak: AA