Zonguldak'ta Yaralı Hint Gölet Balıkçıl Kuşu Bulundu

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bir kişi, yaralı halde Hint gölet balıkçıl kuşunu bulmasının ardından tedavisini yaptırarak Zonguldak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim etti.

İlçede esnaflık yapan Ali Tan, otomobiliyle seyir halindeyken yolda gördüğü ve türüne az rastlanan yaralı "Hint Gölet Balıkçıl Kuşu"nu alarak eve getirip bir kafese yerleştirdi.

Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internetten kuşun türüne az rastlanan ve koruma altında olan bir kuş olduğunu öğrendiğini söyledi.

Kuşun yaşayabilmesi için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yardım istediğini ifade eden Tan, "Elimizden bir şey yemeyince de yetkililere haber verdik. İnternetten baktık. Bizden önce bir vatandaş da bu tür kuşu yaralı olarak bulmuş. O da sadece suyla besleyebilmiş. Doğal ortamda tam olarak ne yediğini bilen yok. Boynu epeyce uzayabiliyor. Çok ince narin de bir yapısı var. Hareketli bir kuş. Biz de tedavisini yaptırmamızın ardından Zonguldak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim ettik."

Kaynak: AA