Yaralı Ebabil Kuşuna Sahip Çıktılar

Kayseri'de yaşayan 43 yaşındaki Adil Dede, işe giderken yolda bulduğu yaralı ebabil yavrusunu evinde iyileştirip Orman Bölge Müdürlüğüne teslim etti.

Kent merkezinde yaşayan Dede, iki gün önce sabah saatlerinde işine giderken yolda yaralı ve bitkin halde bir kuş gördü. Kuşun uçamadığını ve halsiz olduğunu gören Dede, kuşu tedavi ettirmek üzere yanına aldı.

Dede, eve götürdüğü kuşun araştırmaları neticesinde ebabil kuşu olduğunu anladı.

Yaralı ve açlıktan bitkin düşen ebabil kuşuna bir süre evinde bakmaya karar veren Dede, ebabil yavrusunu iyileştirdi.

Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yavru ebabil kuşuna sahip çıkmayı istediğini söyledi.

Dede, her canlının yaşamaya hakkı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Trafikte araçtan iniyordum. Hastaneye acil yetişmem gerekiyordu. Baktım yolda bir kuş çırpınıyor. İşim acildi, duramadım ama gittim, geldim. Kuş aynı yerde hareket ediyor ama üzerinden arabalar geçiyor. Hususi olarak trafikte durdum. İnip kuşu arabaların altından aldım. Allah'tan şans eseri hiçbir arabanın tekeri değmemiş. İnternetten baktım. Ebabil kuşu olduğunu anladım. Bir iki gün evde baktım, uçurmaya çalıştım. İnternetten öğrendiğim kadarıyla ebabil kuşu yere indiğinde bir daha kalkamıyormuş. Beşinci kattan uçar mı diye düşündüm ama yavru olduğundan dolayı uçamadı. Uçamayınca ben de Kayseri Orman Bölge Müdürlüğüne getirdim. Kur'an'da Fil Suresi'nde geçmesi ebabil kuşunu benim için önemli kılıyor. Tekrar doğaya döndürürsek ne mutlu bize. İki gün bizde misafir oldu. Ailemizden biri gibi oldu. Ona bir isim koyduk. Ama onu çok iyi besleyemedik. Daha doğrusu kendi yemedi. Onu bilen ellere teslim etmek bizim vatandaşlık görevimiz."

Kayseri Orman Bölge Müdürlüğüne teslim edilen kuşun tedavi edildikten sonra doğa salınacağı öğrenildi.

Kaynak: AA