Seyyar Satıcılara 'Kaldırım' Operasyonu

Sandıklı ilçesinde polis ve zabıta ekipleri, Afyonkarahisar-Antalya çevre yolu üzerinde kaldırımları işgal eden kaçak seyyar satıcılara operasyon düzenledi.

Seyyar Satıcılara 'Kaldırım' Operasyonu
Ofis Caddesi üzerinde uzun süredir satış faaliyetlerini sürdüren seyyar satıcılara, Sandıklı Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından taşıt trafiğini tehlikeye düşürdükleri gerekçesiyle önceden uyarıda bulunulduğu öğrenildi.

Zabıta ekiplerinin seyyar satıcılara, kaldırım işgalinden vazgeçmeleri için bir hafta süre verildiği, aksi halde cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Yol kenarındaki kaçak seyyar satıcıların yapılan uyarıları dikkate almaması sonucu polis, zabıta ve temizlik işçileriyle birlikte operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonda seyyar satıcıların yol kenarlarında bulunan tabela, toprak testi ve ekmek raflarına el konularak cezai işlem uygulandı.

El konulan malzemeler tutanakla, zabıta ekipleri ve temizlik işçileri tarafından araçlara yüklenerek belediye deposuna götürüldü.

Öte yandan kaldırım ve yol kenarlarından çıkartılırken tabelalar üzerinde ‘Sandıklının meşhur Sultan Ananın köy ekmeği’ yazısı ve patates fotoğrafı bulunan tabela çıkartıldığında bu yazının arkasında ‘Jandarma’ yazısı ve jandarmaya ait amblemi gören zabıta ekipleri, durumu Jandarma ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen Jandarma ekipleri de tabela üzerinde incelmede bulundu.

- Sosyal medya üzerinden protesto

Yol kenarındaki seyyar satıcılardan İlyas Çimen, zabıtanın bu uygulamasını cep telefonuyla kendi adına ait sosyal paylaşım sitelerinde yayınlayarak protesto etti.

Çimen, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Biz eşyalarımızı alacağımızı söyledik zaten aldıkta. Nitekim ona rağmen benim 7 tane ekmek dolabımı götürdüler. Ben bunları canlı yayın olarak paylaştım facebook ve twiter hesaplarımdan.” diye konuştu.

Daha önce uyarıldıklarına dikkat çeken seyyar satıcılardan Ali Osman Gönen de, "Belediye bize bir hafta öncesinden kaldırımları boşaltmamız için tebligat yapıldı. Bizde buna uyaraktan kaldırımları boşalttık. Kanunsuz bir şey varsa da almalarında bir sakınca yok." diye konuştu.

Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden seyyar satıcalara yönelik yapılan operasyonla ilgili şu açıklamada bulunuldu:

"Zabıta ekiplerimiz kesinlikle kanunsuz uygulama yapmamıştır. Kaçak seyyar satıcıları bir hafta önceden uyarıda bulunmamıza rağmen kaldırımları boşaltmamışlardır. Bu durumun da yaya ve taşıt trafiğini tehlikeye düşürmektedir."

Kaynak: AA