Şanlıurfa'da Doktorun Darbedilmesi

Kırklareli Tabip Odası, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Çocuk Acil Servisi'nde görevli Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'ın hasta yakını tarafından darbedilmesini kınadı.

Kırklareli Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Tabip Odası Başkanı Halil Muhacir, bu tür şiddet olaylarını nefretle kınadıklarını söyledi.

Meslektaşlarının saldırı nedeniyle halen tedavi altında olduğunu ifade eden Muhacir, Türk Tabipler Birliği'nin uzun yıllardır sağlıkta yaşanan şiddetin nedenleri, şiddete karşı alınacak önlemler konusunda kamuoyunu bilgilendirdiği ve yöneticilerin şiddeti durdurmak için sorumluluk almaya davet edildiğini ifade etti.

Artık bu tür olaylarla muhatap olmak istemediklerini anlatan Muhacir, "Gelinen aşamada sağlıkta şiddet sağlık hizmet sunumunun hemen tüm aşamalarında yaygın ve ciddi bir sorun haline dönüşmüştür. Sağlık kuruluşlarında her gün ortalama 30 şiddet vakası yaşanmaktadır. Özellikle acil servisler şiddetin kol gezdiği, sağlık çalışanlarının kendilerini emniyette hissedemedikleri, sağlık hizmetini güvenli ortamlarda veremedikleri yerler haline gelmiştir." diye konuştu.

Kaynak: AA