Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneğinden Sağlıkta Şiddete Tepki

Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneğince Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Acil Servisinde görevli Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'ın, bir hasta yakını tarafından darbedilmesi kınandı.

Dernek Başkanı Yasin Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, herhangi bir sağlık çalışanına yapılan saldırıya karşı tek yürek olarak tepki verdiklerini belirterek, sağlıkta şiddetin kabul edilebilir olmadığını ifade etti.

Sağlık çalışanlarının korkusuzca tüm olaylara müdahale ettiklerini, bayram, hafta sonu demeden kendilerinden ve ailelerinden fedakarlık yaparak özveriyle çalıştıklarını vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Yapılan vahşice saldırının anlaşılabilir hiç bir sebebi olamaz. Öfkelen bir hasta yakını, doktoru parke taşıyla vurarak ağır yaralıyor. Sebebi ve gerekçesi ne olursa olsun kabul edilemeyecek bu şiddet olayını Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği olarak kınıyoruz, lanetliyoruz. İnsanların hayatlarını kurtarmak için büyük fedakarlıklar yapan sağlık çalışanlarına böyle bir davranışın sergilenmesi kesinlikle kabul edilemez. Şiddet asla bir hak değil ve asla bir çözüm değildir, olamaz. Yapılan saldırının bir benzerinin tekrar yaşanmaması için 'Artık yeter' diyoruz. Saldırıda ağır yaralanan hekim arkadaşımıza Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Şiddet eylemini gerçekleştiren saldırganın en ağır şekilde cezalandırılmasını umuyoruz."

Kaynak: AA