Karabük'ten Kısa Kısa

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında Karabük'e gelen yabancı öğrenciler, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'ı ziyaret etti.

Yunus Emre Enstitüsü'nün 2010'dan beri Türkçe Yaz Okulu düzenlediğini bu yıl Türkiye'ye 118 ülkeden bin öğrenci geldiğini ifade eden Polat, öğrencilerin Türk dilini ve kültürünü yerinde tanıdığını belirtti.

Öğrencilerin, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) yazma, dinleme ve okuma dersleri alırken diğer taraftan halk oyunları eğitimi, okçuluk, ebru, geleneksel el sanatları, farklı spor faaliyetleri, yöresel yemekler ve akşamları da çeşitli eğlenceli aktiviteler gerçekleştirdiğini kaydetti.

- SAKEM'de çocuklara yönelik kurslar

Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) ile İlçe Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu iş birliğiyle ahşap tasarım kursu açıldı.

Eğitmen Erdoğan Cesur, yaptığı açıklamada, kursta çocuklara temel seviyede dekoratif ahşap süsleme eğitimi verildiğini ifade etti.

El işçiliği ve el boyama işi yapılarak ahşaba yeni bir görünüm kazandırıldığını aktaran Cesur, "Günümüzde değişen zaman, zevk ve ihtiyaçlara göre gelişen ahşap boyama, günlük hayatta kullanılan pek çok eşyanın üretiminde ve geri kazanımında önemli fonksiyonlar icra ediyor. Kursiyerlerimiz bu kursta ahşaba yeni bir görünüm kazandırıyor." dedi.

Öte yandan SAKEM tarafından gençlere ve yetişkinlere kişisel gelişim, meslek edindirme ve hobi kursları açıldığı bildirildi.

Kaynak: AA