Eski Belediye Başkanı İncekul, Mezarı Başında Anıldı

Merzifon eski Belediye Başkanı Hayati İncekul, ölümünün 12. yılında mezarı başında anıldı.



Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesi yakınlarında Merzifon Belediyesi'ne ait makam aracının kaza yapması sonucu yaşamını yitiren İncekul, vefatının 12. yılında Merzifon Şehir Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Anma törenine, AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Yasin Kuzucu, partililer ve yakınları katıldı.

Çilez, burada yaptığı konuşmada, İncekul’un Merzifon için hayalleri olduğunu ve onun izinde yürümeye devam ettiklerini söyledi.

İncekul’un ilçeye büyük katkıları olduğunu aktaran Çilez, şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin biz iktidara gelene kadar çok sıkıntılı günleri vardı. 2002 yılında iktidara geldik, çok güzel hamleleri yapmaya başladık. Tam iyi hamleleri attığımız dönemde Belediye Başkanlığı seçimleri oldu. Biz seçimleri kazanınca AK belediyeciliğin tanınmasını, topluma sirayet etmesini tesis etmemiz gerekiyordu. Bunu da en iyi başaran, Türkiye’deki en başarılı belediye başkanlarından birisi de Hayati İncekul ağabeyimdir. AK Belediyeciliğin sahaya nasıl yansıyacağını en iyi şekilde ortaya koyan bir Belediye Başkanıydı. Hayallerimiz çok büyüktü. Allah nasip ederse onlarla ne hayal ettiysek, gerçekleştirmek bize nasip olacak. Birçoğunu yaptık, devamı da geliyor."

“Bizim yaptığımız anma programları vefa hareketi olan AK Parti’nin Merzifon’daki yansımasıdır” ifadesinde bulunan Çilez,

“Biz onları asla unutmadık, unutturmayacağız. Çünkü zor dönemde işin başına geçeceksiniz, o hareketi sürükleyip en baş tacı pozisyona getireceksiniz bunlar kolay değil. Bu işin başında olanlar her zaman en kıymetlilerimizdir. Bundan sonra da her zaman öyle kalacaktır. Vefasızlık yapamayız, vefasızlık yapanlar gelir bir gün o vefasızlığa kendileri uğrarlar.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından İncekul’un mezarına çiçekler bırakıldı, Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi.

Çilez ve beraberindekiler daha sonra aynı kazada hayatını kaybeden AK Parti Merzifon eski İlçe Başkanı Hamza Demir’in kabrine giderek, dua etti.

Kaynak: AA