'Yerel Hayvan Koruyuculuğu Eğitimi'

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından gönüllü vatandaşlara 'Yerel Hayvan Koruyuculuğu Eğitimi' verildi.

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından gönüllü vatandaşlara "Yerel Hayvan Koruyuculuğu Eğitimi" verildi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Salonu'nda düzenlenen eğitimde, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı'nın Trakya'nın en iyi hayvan barınağı olduğunu söyledi.

Barınakta kaliteyi ve kapasiteyi her geçen gün arttırmaya devam ettiklerini belirten Tanrıkulu, Edirne Belediyesi olarak doğadaki bütün canlıların yaşam hakkına saygılı olduklarını vurguladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da kendilerine bu konuda büyük destek verdiklerini belirten Tanrıkulu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu eğitime katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bilgi insanı güçlendirir. Edirne Belediyesi'nin sokak hayvanlarıyla ilgili yaptığı çalışmaları lütfen yerinde gelip görün. Sosyal medyada yayınlanan manipülasyonlara inanmayın. Barınağımızı gelin ve yakından inceleyin. Ve sosyal medyadan hayvanlara yardım edeceğiz vaatlerine inanmayın ve verdikleri IBAN’lara para yatırmayın." dedi.

Tanrıkulu, Edirne Belediyesi tarafından verilen eğitimi tamamlayan 30 hayvanseverin Orman İşletme Müdürlüğü’nden "Yerel Hayvan Koruma Kimliği" almaya hak kazanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA