Kocaeli'den Kısa Kısa

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlaması kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kefken ve Cebeci limanlarında düzenlenen etkinliklere, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Taşdemir, Kandıra Belediye Başkan Vekili Murat Ölmez, Kefken Liman Başkanı Tuncay Akboğa, Kocaeli Deniz Ticaret Odası Başkanı Vedat Doğusel, Kefken SS Kooperatif Başkanı İsmail Gülmüş, Kandıra Jandarma Komutanı Hasan Dombaycı, Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan ve vatandaşlar katıldı.

Kocaeli Deniz Ticaret Odası Başkanı Vedat Doğusel, burada yaptığı konuşmada, Kabotaj Kanunu'nun Türk denizciliğinin gelişmesi anlamında büyük önem taşıdığını söyledi.

Kanunla Türk vatandaşlarına ekonomik alanda birçok imkanlar sağladığını belirten Doğusel, "Yabancılara verilen imtiyazları kaldıran bu yasayla cumhuriyetin kazanımları olarak Türk vatandaşlarına denizcilik alanında, deniz turizmi, gemi inşa ve tersanecilik, deniz taşımacılığı, balıkçılık ve bunun gibi alanlarda imkan sağlamıştır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrencilerin gösterileri, tahlisiye botunun su gösterisi, 100 metre serbest yüzme yarışı, denizde tabak bulma yarışması ve yağlı direkten bayrak alma yarışı yapıldı.

Program, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bando konseri ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

- Gölcüklü Gam Gam Hüseyin'in cenazesi toprağa verildi

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde "Gam Gam Hüseyin" olarak tanınan ve tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden down sendromlu Hüseyin Yıldırım (43) son yolculuğuna uğurlandı.

Gölcük Kavaklı Camisi'nde düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Yüksel Pehlevan, Gölcük Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Sanat Galerisi Müdürü Fatih Bayram, Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz ve vatandaşlar katıldı.

Yıldırım'ın cenazesi öğle namazının ardından Hasaneyn Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: AA