Balıkesir'de Hedef 10 Bin Sporcu

Balıkesir'de, 10 bin sporcu yetiştirmeyi hedefleyen Spor Mevsimi Projesi, malzeme dağıtım töreniyle başladı.

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce imzalanan ortak protokol ile yürütülecek ve 10 bin sporcu yetiştirmeyi hedefleyen Spor Mevsimi Projesi'nin açılışı dolayısıyla Kurtdereli Spor Salonunda malzeme dağıtım töreni yapıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, çocukların aileleri için en kıymetli varlıkları olduklarını söyledi.

Ailelerden çocuklarını sporla tanıştırmalarını isteyen Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bu şehirde çocuklarımız için başta Balıkesir Valiliği olmak üzere belediyelerimiz ve diğer tüm kurumlarımız sizin emrinizdedir. Dünyadaki en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımız için her şeyi isteme hakkınız var. Başta ben olmak üzere tüm kurumlar çocuklarımız için sizin isteklerinizi yerine getirme mecburiyetindeyiz. Çocuklarınızın sağlığı ve geleceği için her türlü talepte bulunabilirsiniz. Tüm kurumlar adına size söz veriyorum, çocuklar için istemekten geri durmayın."

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da Balıkesir'in 20 ilçesinde bu projenin faaliyete geçirildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Gençlerimiz bizim için önemli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizi gençlere emanet etti. Cumhurbaşkanımızın hedeflerine de bu gençlerimiz ulaştıracaktır. Uluslararası alanda sporcular çıkacağına ben yürekten inanıyorum. Yetişen değerlerimizi de gençlerimize örnek model olarak tanıtacağız."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ise hedeflerinin il genelinde 10 bin sporcuya ulaşmak olduğunu bildirdi.

Yaz spor okullarıyla çocukların sosyal hayatın içinde tutmayı amaçladıklarını belirten Arıcıoğlu, "İl genelinde 20 Haziran'da başlattığımız yaz spor okulları 62 antrenörle 23 branşta devam etmektedir. Merkezde yaklaşık 2 bin kayıtlı öğrencimizin yanında ilçelerimizle birlikte toplam 4 bin 620 kayıtlı sporcuyla yaz spor okullarını açmış bulunuyoruz. Hedefimiz tüm ilçelerimizde bu yaz spor okullarını başlatmak. Sezon sonunda 10 bin sporcuya ulaşmaya hedefliyoruz." diye konuştu.

Törende konuşmaların ardından yaz spor okulu karate, tekvando ve jimnastik kursu öğrencileri ile halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Yaz spor okullarına malzeme dağıtımının yapıldığı törene Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ve Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya ile Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı da katıldı.

Kaynak: AA