Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Süral Açıklaması

'Yıpranma payına birçok sivil toplum örgütü 'asla çıkmaz' demesine rağmen hayata geçiriliyor, tüm sağlık çalışanlarına hayırlı olsun'.

Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, sağlık çalışanlarına yönelik yıpranma payı hakkının hayırlı olmasını diledi.

Süral, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılında o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "5 yıl çalışana 1 yıl yıpranma" sözü aldıklarını ifade etti.

Sendikalarının yoğun çabaları sonucu yıpranma payı sözünün Meclis'te kabul edilen torba yasayla resmiyet kazandığını vurgulayan Süral, şunları kaydetti:

"Yıpranma payı beklentinin altında çıkmıştır ancak büyük bir kazanımdır. Yıpranma payına birçok sivil toplum örgütü 'asla çıkmaz' demesine rağmen hayata geçiriliyor, tüm sağlık çalışanlarına hayırlı olsun. Ekip ruhuyla risk altındaki bütün çalışanları kapsamalıdır. Mücadelemiz sözünü aldığımız üzere tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde sürecek ve haksızlıklar için komisyonlarda çalışmalarımız devam edecektir."

Süral, doktorların uzun süredir mağdur oldukları emeklilik sisteminin de nihayet çözüldüğünü ifade ederek, yardımcı sağlık personeli ve diğer sağlık çalışanlarında ek ödemenin emekliliğe yansıtılmasını ve emekli maaşlarının yükseltilmesini beklediklerini aktardı.
Kaynak: AA