Pehlivanlara Eğitim Desteği

Trakya Üniversitesi (TÜ), Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde güreşen pehlivanlara eğitim desteği veriyor.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin milli sporcu kontenjanından faydalanamayan pehlivanlara sahip çıktığı ifade edildi.

TÜ Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, spora ve sporcuya her daim destek verdiklerini ancak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni ayrı bir yere koyduklarını aktardı.

Kırkpınar'ın 657 yıllık bir miras olduğunu belirten Rektör Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Kırkpınar gücün, kudretin, dayanıklılığın ve saygının temsili bir organizasyon. Sporcuda olması gereken zeki, çevik ve ahlaklı olma hasletlerini barındıran koçyiğit pehlivanlarımızın, lisans ve yüksek lisans seviyesinde eğitimlerine destek vermek, güreşe ve pehlivanlarımıza sahip çıkmak hedefiyle böyle bir karar aldık. Geçtiğimiz yıl 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan olan İsmail Balaban ve kardeşi Turan Balabanyüksek lisans öğrencisi olarak üniversitemiz bünyesine katmıştık. Aldığımız bu kararla kapsamı daha da genişleterek, yüksek lisansın yanı sıra lisans öğreniminde de pehlivanlarımızı destekleme kararı aldık. Üniversite olarak Kırkpınar'a ve pehlivanlarımıza desteğimiz artarak devam edecek."

Kaynak: AA