Osmaniye'de İşletmelerde Kızartma Yağı Denetimi Yapıldı

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından kızartmada kullanılan bitkisel yağlar kontrole tabi tutuldu.



Gıda kontrol görevlileri, kentteki işletmelerde kızartma yağı ölçüm cihazlarıyla, kızartma yağlarındaki, polar madde miktarları ve kızartma yağı sıcaklıklarını ölçerek işletmecilere uyarıda bulundu.

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, yaptığı açıklamada, kızartma yağı ölçümlerinin patates kızartması satan dönerciler, fast food işletmeleri ve kızartılmış tatlı imal eden işletmelerde gerçekleştirildiğini belirtti.

Gıda üretiminin tüm aşamalarında ortaya çıkabilecek sağlık risklerinin önceden tespit edilerek kontrol altına alınması gerektiğini kaydeden Sağlam, bunun gıda güvenliği için önemli olduğuna dikkat çekti.

Sağlam, kızartma yağlarının kalite standartlarına uygunluğunun denetlendiğini, özel hijyen kuralları yönetmeliği kapsamında ölçümler yapıldığını aktardı.

Sağlam, "İşletmecilerimiz yağları günlük olarak değiştirmelidir. Hatta yoğun kullanım durumunda bu daha da sıklaştırılmalıdır. Çok fazla kullanılan kızartma yağları halk sağlığını tehdit eder. Bu alamda ekiplerimiz işletmelerde ölçümler yaptı." ifadelerini kulandı.

Sağlam, kızartma yağlarına yönelik kontrollerin sıklaştırılarak devam edeceğini belirtti.

Kaynak: AA