Kamu Çalışanları Platformu Genel Başkanlığına Öksüz Seçildi

Fatih Öksüz: 'İnşallah yeni dönemde kadroya geçemeyen arkadaşlarımızın sesi olmak için gerekli çalışmaları yapacağız. Kadro mağduriyetlerinin çözüme kavuşturulması için de gerekli mücadeleyi vereceğiz'

Kamu Çalışanları Platformu Genel Başkanlığına, Giresun Kamu Emekçileri Derneği Başkanı Fatih Öksüz'ün seçildiği bildirildi.

Öksüz, yaptığı yazılı açıklamada, platform yönetim kurulunun 15 Temmuz'da yaptığı toplantıda, genel başkanlığa kendisinin seçildiğini ve görevi Halit Önük'ten devraldığını belirtti.

Platformun kuruluşundan bugüne kadar görev yapan Halit Önük ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Öksüz, kendilerinin de bundan sonra taşeron işçilerin sorunları ile hakları için mücadele etmeyi sürdüreceklerini aktardı.

Öksüz, taşeron işçilerin daimi kadroya geçişi esnasında, getirilen bazı koşullara uymayan çok sayıda işçinin kamuya geçiş yapamadığını, yeni dönemde bu konuya eğileceklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"İnşallah yeni dönemde kadroya geçemeyen arkadaşlarımızın sesi olmak için gerekli çalışmaları yapacağız. Kadro mağduriyetlerinin çözüme kavuşturulması için de gerekli mücadeleyi vereceğiz. Daimi işçi kadrosuna geçiş yapanların da mevcut kamu personeline sunulan sosyal haklardan yararlanmasını istiyoruz. Bu ayrımcılık bir an evvel ortadan kalkmalı. 2019 yılında yapılacak Kamu İş Toplu Sözleşmesine yeni kadroya geçen arkadaşlarımızın da dahil edilmesi hususunda da gerekli adımları atacağız."
Kaynak: AA