2. Zeybek, Kültür Ve Sanat Festivali'ne Doğru

Denizli'nin Tavas ilçesinde 2. Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali düzenlenecek.



Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, efe kültürünü görmek ve yaşamak isteyen herkesi 20-22 Temmuz'da tarihlerinde Tavas'a beklediklerini söyledi.

Belediye tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek festivalin Ege'deki efeleri bir araya getireceğini anlatan Akyol, birçok ilden gelen efelerin Tavas'ta adeta bir şölen havası yaratacağını ifade etti.

Akyol, Bağlar Mesireliği'nde yapılacak etkinlikte Kolpa ve Derya Uluğ'un konser vereceğini belirterek, "Cuma günü başlayacak düğünümüz pazar günü sonra erecek. Zeybekler günü için Uşak, Aydın, Burdur, Manisa, Balıkesir, Muğla, Kütahya, İzmir ve Afyon gibi illerden çok sayıda zeybek ekibi Tavas'ın konuğu olacak. Dosta güven düşmana korku salan zeybek kültürünü herkese, her kesime tanıtmak ve yaşatmak istedik." diye konuştu.

Akademik olarak yürütülen çalışmalarla Tavas ilçesinin zeybek kültürünün beşiği olduğunun tescillendiğini dile getiren Akyol, "İlerleyen yıllarda ulusal çapta etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Düzenlediğimiz festivalle bu folklorik yapıyı, kılığı, kıyafeti, figürleriyle tanıtmak istiyoruz." dedi.

Kaynak: AA