UL, Güneş Enerjisi Denetim Sertifikası Hizmetini Kullanıma Sundu

UL LLC (Underwriters Laboratuarları), yeni Fotovoltaik (PV) Enerji Tesisi Sertifikası teklifini kullanıma sunduğunu duyurdu.



Emniyet, güvenlik ve sürdürülebilirlik sorunlarını bilim yoluyla çözmek suretiyle güvenli yaşam ve çalışma koşullarını teşvik eden UL, yeni PV Enerji Tesisi Sertifikası teklifini kullanıma sunduğunu açıkladı.

Yapılan bilgilendirmede, bu hizmet ile PV enerji tesislerinin ticari ve endüstriyel alanlardaki büyük megavat ölçekli projeleri için güneş enerjisi tesislerinin doğrulanması ve denetlenmesi amaçlandığı ifade edildi. PV enerji tesisinin güvenilirliği ve kalitesinin üçüncü taraf bağımsız değerlendirmesi için makul fiyatlı bir seçenek olarak güneş enerjisi tesislerinin geliştiricilerine, sahiplerine ve finansörlerine sunulduğu belirtildi. Verilen sertifikayla bir PV enerji tesisinin, denetim sırasında IEC 62446-1 standardı uyarınca denetim programında belirtilen kriterlere uygun olduğunun onaylandığı bildirildi.

Şirketin çevrimiçi dizinindeki herkesin tüm PV tesis denetim sertifikalarına erişebildiği aktarıldı.

UL Güneş Enerjisi Hizmetleri Programı Direktörü Evan Xiao konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bu hizmeti değerli yapan nitelik, herkesin erişebildiği bir denetim sertifikası sunmasıdır. Bu sertifika, güneş enerjisi tesisinin kalitesinin şirket tarafından incelendiğini gösteren bir kanıttır. Küçük geliştiriciler, şirketimizin bağımsız üçüncü taraf denetim ve doğrulama itibarından yararlanarak finansörlerin ve müşterilerin gözünde güvenilirliklerini artırabilecek. Bu yeni hizmetin amacı, devreye alma ve işletme aşamalarında PV sistemlerinin performansını doğrulamaktır. Şirket, enerji tesisi bileşenlerinin masabaşı değerlendirmesi, sahanın görsel olarak denetimi ve tesis bileşenlerinin güvenlik ve performans açısından farklı test seviyelerini içeren iki değerlendirme aşaması sunuyor".
Kaynak: İHA