Trump, Putin görüşmesinden önce Erdoğan'la ne konuştu?

Gazeteci Nedret Ersanel, Trump'ın Putin'le yaptığı tarihi görüşme öncesi Başkan Erdoğan'ı aradığını yazdı.

Trump, Putin görüşmesinden önce Erdoğan'la ne konuştu?
Trump, Putin görüşmesinden önce Erdoğan'la ne konuştu?
Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de ABD Başkanı Donald Trump ile Rus lider Vladimir Putin tarihi bir görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmede barış rüzgarları eserken, Yeni Şafak yazarı Nedret Ersanel, Trump'ın tarihi görüşme öncesi Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı aradığını yazdı.

ESAS KONU SURİYE

Trump'ın Erdoğan'la Suriye meselesini konuştuğu belirten Ersanel 'Putin görüşmesinin hemen öncesinde Erdoğan-Trump görüşmesi ‘şeklen' dahi manidardır ve tüm taraflara bir şey söyler. Görüşmenin içeriğine ilişkin her kafadan bir ses çıkıyor ama esas konu Suriye'ydi!' ifadelerini kullandı.

SURİYE'DE YENİ MUTABAKAT

Suriye'de yeni bir mutabakatın oluşturulmaya çalışıldığını yazan Nedret Ersanel 'Suriye'de bir süredir dillendirilen mutabakatın bu zirvede bağlandığı anlaşılıyor. Burada düzenlenen yapı, ABD-Rusya-İsrail arasında bir mutabakat ve İran'ı öteliyor. Net. Hem Moskova hem Washington, İsrail'i rahatsız eden gelişmeleri durdurmuş görünüyorlar. İran'ın Suriye'deki varlığını öteleyecek bu pratik Şam'ı tahkim edecek. Rusya ve ABD'nin bölgede Türkiye'nin fikirlerine sürekli atıf ve önem göstermeleri artı telefon o demek...' diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayınız