Orman İşçilerinin Kıyafetleri Ege Üniversitesinde Kontrol Ediliyor

Ege Üniversitesi ile Orman Genel Müdürlüğü işbirliğinde, orman yangınlarında görev alan personelin kıyafetlerinin uygunluk testleri, Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma ve Uygulama Merkezi (TEKAUM) tarafından yapılıyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı personelinin kendi uzmanlarının onayından geçen kıyafet ve teçhizatları kullandığını aktardı.

Tarım ve Orman Bakanlığının orman yangınları ile mücadelede kullanmak üzere satın alacağı yanmaya dayanıklı elbiselerin teknik şartnameye uygunluklarının TEKAUM bünyesindeki laboratuvarlarında test ettiklerini bildiren Budak, şöyle devam etti:

"Bu kıyafetlerin yangına dayanıklılığı ve yangın sırasında fonksiyonel kullanımı alanındaki birçok analizi gerçekleştiriyoruz. Bu merkezimiz bünyesinde daha ileri testlerin de yapılabilmesi için bakanlıklarımız nezdinde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Milli Savunma Bakanlığımız ile Emniyet Genel Müdürlüğümüz personelinin kullandığı kıyafetler ile yangınla mücadelede kullanılan kıyafetlerin analizlerini yapmaya devam edeceğiz. Akademik kadromuzun bilgi birikimi ve deneyimini daha da yukarılara taşımak için bu çalışmaları Rektörlük olarak desteklemeyi sürdüreceğiz."

TEKAUM Müdürü Prof. Dr. Faruk Bozdoğan da orman yangınları ile mücadele eden teknik eleman, muhafaza memuru ve işçilerin kullandıkları 3 farklı kıyafetin testlerini gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA