Kardeşini İnfaz Ettiği Öne Sürülen DEAŞ'lının Yargılandığı Dava

'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan haklarında dava açılan 2'si tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kayseri'de, terör örgütü DEAŞ üyesi olan ve aralarında örgüte muhalif öz kardeşini infaz ettiği öne sürülen görüntüsü sosyal medyada paylaşılan Iraklı Abdulkhaleq Abdulqader Ali'nin de bulunduğu 2'si tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader Ali ve Yusuf Mustafa ile avukatları hazır bulundu.

Tutuksuz sanıklar Şehab el Bekir, Raad el Bekir, Mohanad İbrahim Yaseen Albake, Mahmud Şiholiyye, Abdulrahman Yakup, Sabir Kurdi, Mohammed İbrahim Yaseen Yaseen ve Mohammed Khurais ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme başkanı, örgüte muhalif öz kardeşini infaz ettiği öne sürülen görüntüsü sosyal medyada paylaşılan Ali'nin, infaz görüntülerindeki kişi olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumundan beklenen raporun gelmediğini ifade etti.

İnfaz görüntülerindeki kişi olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumuna götürüldüğünü belirten sanık Ali, yeminli tercüman eşliğinde verdiği savunmasında, hasta olduğunu belirterek tahliyesini istedi.

Mahkeme heyetine, "Beni bu şahısla niye birlikte tutuyorsunuz?" diye soran sanık Mustafa da suçsuz olduğunu öne sürerek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk durumlarının devamına karar vererek, Adli Tıp Kurumundan istenen raporun beklenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 4 Ekim'e erteledi.
Kaynak: AA