CHP lideri Kılıçdaroğlu'na karikatür soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Twitter adresinden karikatür paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten soruşturma başlattı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na karikatür soruşturması
CHP lideri Kılıçdaroğlu'na karikatür soruşturması
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla soruşturma başlattı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter adresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik karikatür paylaşmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu dün yaptığı grup toplantısında ODTÜ'nün mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik açılan pankart nedeniyle öğrencilerin tutuklanmasını eleştirmişti.

Kılıçdaroğlu, "ODTÜ'lüler 13 yıl önce yayınlanan bir karikatürü taşıyor. Karikatürist yargılanmış beraat etmiş. 13 yıl sonra geldiğimiz noktaya bakın. Demokraside ne kadar geriye gittiğimize bakın. Ben bugün bütün arkadaşlarımdan istirham ediyorum. Twitter hesabımdan bugün bu karikatür yayınlayacak. Bütün milletvekili arkadaşlarım bu karikatürü yayınlasın. Koyacağım Twitter hesabıma bakalım ne yapacaksın" ifadelerini kullanmıştı.

ODTÜ'de mezuniyet töreninde açılan pankart nedeniyle dört öğrenci tutuklanmıştı.