Silah Kaçakçılarına Yapılan Operasyonda Cephanelik Çıktı

Tekirdağ’da, yasa dışı silah ve fişek ticareti yapan şahıslara yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü tutuklandı. Operasyonda çok sayıda silah ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Şarköy ilçesinde yasa dışı silah ve fişek ticareti yaptıkları, kurusıkı tabancaların teknik özelliklerini değiştirerek bu silahları fişek atmaya elverişli hale getirdikleri bilgileri elde edilmesi üzerine Şarköy Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatla operasyon düzenledi.



Operasyonda cephanelik çıktı

Eş zamanlı yapılan operasyonda, 10 adet kurusıkıdan bozma tabanca, 7 adet kurusıkı tabanca ve bu tabancalara ait 7 adet şarjör, 2 adet demonte kurusıkı tabanca, 14 adet sürgü kapak takımı, 2 adet yiv ve setleri bulunan namlu, 18 adet değişik çaplarda boş şarjör, 7 adet matkap ucu, 3 adet murç tabir edilen namlu açmada kullanıldığı değerlendirilen metal çubuk, 1 adet tabanca namlularını açmaya yarayan torna makinası, 1 adet tabanca namlusuna yiv ve set açmak amacı ile kullanılan el ile çevrilen mekanizma, 95 adet 6.35 mm tabanca fişeği, 6 adet 7,65 mm çapında MKE ibareli dolu fişek, 1 adet YVX 16 ibareli dolu fişek (yabancı menşeili) 18 adet SAB ibareli 7,65 mm çapında dolu fişek, (yabancı menşeili) 20 adet geco marka 9 mm kurusıkı fişek, 84 adet Özkursan 9mm çapında kurusıkı fişek ele geçirilirdi.

Ekipler, ardından başka bir ev ve iş yerine operasyon yaptı. Operasyonda da, 1 adet faturasız kurusıkı tabanca, iş yerinde de 5 adet havai fişek, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet süresi dolan silah taşıma ruhsatı, 1 adet vekaletname, 50 adet kurusıkı tabanca fişeği, 1 adet kurusıkı şarjörü ile 5 adet üzerinde fişek alış-verişi ile ilgili notlar olduğu değerlendirilen kağıtlar ele geçirildi.

Operasyonda S.M., H.K., K.V.B. ve M.E. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan S.M., H.K. ve K.V.B. tutuklanırken, M.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA