İBB Yaz İzci Kampı Sürüyor

Kampta 15 Temmuz şehitleri anıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından dördüncüsü gerçekleştirilen yaz izci kampında 15 Temmuz şehitleri, isimleri okunarak anıldı.

İBB açıklamasında, 15 Temmuz pazar günü aileleri tarafından yolcu edilen izci adaylarının kaldığı oba ve yan kamplara 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin verildiği kaydedildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kampın ilk bayrak devir teslim töreninde 15 Temmuz şehitleri, isimleri okunarak yad edildi. Her obanın temsilcisi, darbelerin tekrar yaşanmaması dileğinde bulundu. İBB Yaz İzci Kampı'nın dördüncü haftasına İstanbul'un yanı sıra Hakkari, Hatay ve Sakarya'dan da izci adayları katıldı. Makedonya ve Tunus olmak üzere yurtdışından katılan yaklaşık 400 izciyle Beykoz Kent Ormanı alanında bulunan kampta bu hafta yaklaşık bin 400 izci kalıyor. 9 Eylül'e kadar birer haftalık olmak üzere 10 eğitim dönemi şeklinde düzenlenen kampta çocuklar izcilik faaliyetleri kapsamında çadır kurma, ateş yakma, ilk yardım, telsiz kullanımı ve haberleşme gibi birçok alanda eğitim alıyor. Bu eğitimlerin yanı sıra çocuklar kamp dönemi boyunca okçuluk, kano, kürek, yüzme, binicilik ve tırmanma gibi birçok etkinlikle bir haftalık kamp süresini tamamlıyor."
Kaynak: AA