Hüdayi Vakfı, 40 Ülkede Kurban Kestirecek

Bu yıl "Kurban fedakarlık, Hakk'a yakınlıktır" sloganıyla yola çıkan Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, 40 ülkede bağışçılarının kurbanlarını kestirecek.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, vakıf Aziz Mahmud Hüdayi'nin asırlar önce başlattığı "Yoksulluk ve Cehaletle Mücadele" geleneğini devam ettirmek gayesiyle 1985'te kuruldu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da "Kurban fedakarlık, Hakk'a yakınlıktır" sloganıyla yola çıkan vakıf, 40'tan fazla ülkede gerçekleştirdiği kurban kestirme çalışmalarıyla sadece vacip ibadetin yerine getirilmesi değil, mazlum coğrafyalardaki insanlara yardım için de faaliyetlerini sürdürüyor.

- Vakıf, kurban hisse bedellerini belirledi

Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu gerçekleştiren vakıf, bu yıl yurt içi ve yurt dışında kurban hisse bedellerini belirledi. Buna göre kurban bedeli yurt dışında 650 lira, yurt içinde ise büyükbaş bin 500, küçükbaşta da türüne göre bin 100, bin 300 ve bin 600 lira olarak açıklandı.

Hayırseverler bağışlarını hem vakıf merkezlerinden hem de "www.hudayivakfi.org" sitesinde yer alan online bağış bölümünden banka kartlarıyla, anlaşmalı banka, PTT hesaplarına havale-EFT yoluyla yapabilecek.

Yurt içinde kurban bağışı için kayıt yaptırmak, kesim sırası almak ve bağışlarla ilgili detayları öğrenmek isteyenler vakfın "0216 4283960" numaralı çağrı merkezinden bilgi alabilecek.

- "Yoksulluk ve cehaleti gidermek için çalışıyoruz

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eryılmaz, Kurban Bayramı coşkusunu kurban kesme gücü olmayanlarla paylaşarak onların mutluluklarına ve dualarına ortak olmaya çalışacaklarını aktardı.

Eryılmaz, vakıf olarak asırlardan beri devam eden yardım etme geleneğinin itinayla sürdürüldüğüne dikkati çekerek, "400 yıllık kadim ve köklü bir hayır ve irşat geleneğini temsil ederek iki ana alanda faaliyet gösteriyoruz, bunlar insani yardım ve dini eğitimdir. Yurt içi ve yurt dışındaki Kur'an kurslarımız, yetimhanelerimiz, gençlik merkezlerimiz, anaokulu, ilkokul, imam-hatip ve ilahiyat seviyesindeki eğitim kurumlarımızla ve insani yardım alanındaki projelerimizle sürekli mazlum, mağdur ve kimsesizlerle, eğitim desteğinde bulunduğumuz talebelerimizle zaten iç içeyiz." ifadelerini kullandı.

Temel gayenin yoksulluk ve cehaletin giderilerek, yaralı gönüllere merhem olmak ve İslam dünyasının nitelikli insan ihtiyacının giderilmesine katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Eryılmaz, şunları kaydetti:

"Kurban ibadetinde güven unsuru çok önemlidir. Kurbanların sorunsuz şekilde kesilmesi ve dağıtılması noktasında büyük bir hassasiyet, itina ve sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. Belki 100'den fazla ülkede kurban kesebilecekken, hakim olduğumuz ve kendi müesseselerimizin olduğu ülkeleri tercih ediyoruz. Vekaletini aldığımız kurbanları, bağış sahiplerinin isimlerini tek tek okuyarak, bizzat ilgili ülkelerdeki vakfımızın kültürüne sahip, kurban ibadeti hassasiyetini iyi bilen Türk personelimiz ve gözlemcilerimiz nezaretinde kesiyoruz. Ayrıca, kurban kesimlerinin sorunsuz bir şekilde yerine getirildiğini teyit etmek amacıyla, yaklaşık 70 gözlemciyi 40'tan fazla ülkeye gönderiyoruz."

Kaynak: AA