Bismil'in Kırsal Mahallerine Toplu Taşıma Hizmeti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bismil ilçesine bağlı kırsal mahallere toplu taşıma hizmeti verilmesi için yeni güzergahlar belirledi.

Belediyeden yapılan açıklamada, vatandaşların talebi üzerine kent merkezi ile Bismil ilçesi arasındaki Çölağan, Işıklar, Aşağı Horozlu, Ataköy, Molla Hamit, Çakallı, Eliaçık, Bakacak ve Yukarı Darlı mahallelerine toplu taşıma hizmeti verilmesi için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Çalışma kapsamında eski Bismil yolu üzerindeki 9 kırsal mahallede 2 bin 81 hanede yaklaşık 8 bin 700 vatandaşın yaşadığının tespit edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Büyükşehir Belediyesi, yol şartlarının uygun olduğu 9 mahallede yaşayan vatandaşlara ulaşım hizmeti vermek için 58 kilometre uzunluğunda yeni toplu ulaşım güzergahı oluşturdu. Ayrıca Çınar ilçesinde yaşayan vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine hizmet veren iki toplu ulaşım aracı üçe çıkarıldı. Toplu ulaşım hizmetlerinin 18 Temmuz'da başlayacağı yeni güzergahlarda Çınar ilçesinde ve mahallelerde yaşayan vatandaşların hastane, eğitim, sağlık ve ticari ihtiyaçları ile şehir merkezlerine ulaşımları sağlanacak."

Kaynak: AA