Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Dinar ilçesinde Belediye Gerontoloğu ve Gerontoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Faruk Gürdal öncülüğünde İçişleri Bakanlığı, Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından "Yaşlılara Destek" projesi başlatılıyor.

Gerontoloji Derneği Başkanı Yaşar Faruk Gürdal, gazetecilere yaptığı açıklamada, son olarak İçişleri Bakanlığı, Dernekler Dairesi Başkanlığının programladığı hibe projesine başvurduklarını söyledi.

"Afyonkarahisar'da en iyi 2 projeden biri Gerodes projemiz seçildi" diyen Gürdal, şunları kaydetti:

"Projedeki amacımız Afyonkarahisar ve ilçelerinde yaşlı bakımı, yaşlı hastalıkları, yaşlı hakları gibi konuları vatandaşlarımıza bir seminer şeklinde vermek ve evde yalnız yaşayan yaşlılarımızaysa yalnızlık durumlarını en azından projemizin bitiş tarihine kadar gidermeye çalışmak olacaktır. Projemiz başladı ve aralık ayına kadar sürecek. 45 bin 500 lira bütçeli ve şimdiye kadar almış olduğumuz en büyük proje. Umarım bunların devamı gelecektir ve mesleğimizi en iyi şekilde milletimize anlatma şansımız sürecektir."

- Bölge Birlik Başkanından Başmakçı Belediyesine ziyaret

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tural, Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü’yü makamında ziyaret etti.

Başmakçı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bülent Yapıcı'nın da bulunduğu ziyarette ilçede bulunan esnafın durumları görüşüldü.

Tural, ziyarette yaptığı konuşmada, hükümetin esnaflara yönelik birçok projesi olduğunu belirterek, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri olarak esnafı en iyi şekilde kredilerden yararlandırdıklarını kaydetti.

Gönüllüyse, Başmakçı'da yerel esnafı kalkındırmak, onları geliştirmek için ne gerekiyorsa, belediye olarak yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Kaynak: AA