Afyonkarahisar'da Cami Tuvaletinin Muslukları Çalındı

Afyonkarahisar'da bir caminin tuvaletinin muslukları kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Hırsızlık güvenlik kameralarına da yansıdı.

Fatih Mahallesi Şeh Şamil Bulvarı üzerindeki Ertuğrul Gazi Camisi cemaati, öğle namazını kıldıktan sonra caminin tuvaletlerinden su sesi geldiğini fark etti.

Tuvaleti kontrol eden Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Celal Özdoğan, tuvaletlerde yaptığı incelemede 6 adet musluğun çalınmış olduğunu ve suların boşa aktığını görünce durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ekipleri, tutanak tutarak güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemede yaşlarının 14-15 civarında olduğu tahmin edilen üç kişinin motosiklet ile cami yanına geldiği ve birinin gözcülük yaparken diğer iki kişinin tuvalete girerek muslukları aldığını belirledi.

Şadırvan bölümüne de giren şüphelilerin buradaki muslukların batarya şeklinde olmasından dolayı sökemedikleri anlaşıldı.

Dernek Başkanı Özdoğan, yaptığı açıklamada, "Saat iki ile iki buçuk arasında gelmişler. Biz yan tarafta gölgede oturuyorduk. Kadın ve erkek tuvaletlerine giren üç kişi 6 tane muslukları sökmüş götürmüşler. Kamera görüntülerine göre motorla gelmişler, sökmüş gitmişler üç kişi. Kim olduklarını tespit edemedik ama polisler çalışma başlattı." diye konuştu.

Olayın ardından cami görevlileri, çalınan muslukların yerine yenilerini taktı.

Kaynak: AA