15 Temmuz Şehitleri Anısına Klip Hazırladılar

KYK İzmir İl Müdürlüğünce 15 Temmuz şehitlerini unutmamak ve unutturmamak amacıyla klip hazırlandı Darbe girişimi gecesi yaşananlara ait görüntülerin bulunduğu klipte İzmir'deki yurt müdürleri, çalışanlar ve öğrenciler o gece hissettiklerini anlattı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İzmir İl Müdürlüğünce 15 Temmuz şehitlerini unutmamak ve unutturmamak için video klip hazırlandı.

Sosyal medyada paylaşılan video, "Bizleri karanlıktan aydınlığa çıkaran aziz şehitlerimizi unutmamak ve unutturmamak için, aziz ruhlarına ithafen" yazısıyla başlıyor.

İzmir'den şehir görüntülerinin de bulunduğu klipte 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananlara ait görüntüler yer aldı. İzmir'deki yurtların müdürleri ve çalışanlarının yanı sıra öğrenciler, o geceye ait hislerini ve düşüncülerini aktardı.

Klipte görüşlerine yer verilen KYK İzmir İl Müdürü Hüseyin Güneş, 15 Temmuz'un düzmece bir senaryo olduğunu söyleyenlere dikkati çekerek, "Sonunu kendilerinin değil Türk halkının belirlediği bir senaryo olduğunu üzülerek seyrettiler. Onlar aslında bu senaryoyu çok uzaklarda, deniz aşırı ülkelerde hazırladılar. Sonu böyle olmayacaktı onlara göre. Fakat binlerce yıl asla kimseye boyun eğmemiş olan bir millet 15 Temmuz'da da kimseye boyun eğmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Ve bu alçaklar hayal kırıklığına uğramıştır." ifadelerini kullandı.

Bornova Erkek Yurdu Müdürü Murat Sarıer ise o gece neler hissettiğini tam olarak bilemediğini ancak hislerinin panik veya endişe olarak nitelendirilemeyeceğini belirterek, "Sadece içimizde sorumluluk hissettik. Ve layığının en iyisini yapmak için çalıştık." diye konuştu.

Klip "15 Temmuz şehitlerimiz anısına" yazısıyla sona eriyor.
Kaynak: AA