Sincan 15 Temmuz Kahramanlarını Andı

Sincan Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle anma programları düzenledi.

Sincan 15 Temmuz Kahramanlarını Andı
15 Temmuz’da vatan hainlerine karşı dimdik durarak vatan uğruna mücadele ederken şehit olan kahramanlar kabirleri başında anıldı. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Soner Arslanargun ve beraberindeki heyet, şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek dua etti. Arından heyet, Sincan’daki 15 Temmuz şehitleri Mustafa Koçak, Yusuf Çelik, Ömer İpek, Erkan Yiğit, Yasin Bahadır Yüce ve Cüneyt Bursa‘nın ailelerini ziyaret etti. Andiçen Camii’nde de şehitler için mevlid okutuldu ve yemek verildi.

Ardından Lale Meydanı’nı dolduran binlerce Sincanlı, darbeye dur denilen yerde yeniden bir araya geldi. Destan yazan şehitler için Kur’an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

“Unutmadık, unutturmayacağız”

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, yaptığı konuşmada Sincan’ın her zaman vatanına ve milli iradeye sahip çıktığını ve çıkacağını söyledi.

Başkan Ercan, “15 Temmuz günü Sincan içtima alanı oldu. Biz burada toplandık. Buradan otobüslerle, trenlerle Külliye’ye, Emniyet’e, Genelkurmay binasına gittik. Niçin? Al bayrağımızın göklerde dalgalanması için. Ve gelirken eksik geldik. Kardeşlerimizin bir kısmı sevgililer sevgilisine doğru uçmuşlardı. İnancımızın, kültürümüzün bize yüklediği büyük birlik olma misyonuyla Rabbimizin karşısına çıktılar. Sincan o gün devletinin yanında durdu. Sincan o gün milletinin yanında durdu. Sincan o gün Reis’inin yanında durdu” diye konuştu.



“15 Temmuz ruhu ilelebet yaşayacak”

Lale Meydanı’nda toplanan kalabalık, daha sonra Kızılay Meydanı’nda Ankara Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 15 Temmuz programına katıldı.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan da Sincan halkı ile birlikte metro ile Kızılay’a geçerek meydanda toplanan on binlerce vatandaşa hitap etti. Başkan Ercan kalabalığı, “Çıplak elleriyle tankları durduran kahraman Ankaralılar” sözleriyle selamladı. Başkan Ercan, “Bizi durdurmak isteyen içeride ve dışardaki hainlere asla izin vermeyeceğiz. Üzerimizde oyunlar oynanıyor. MİT operasyonu dediler üzerimize geldiler, Gezi provokasyonu dediler üzerimize geldiler, 17-25 Aralık yargı operasyonu ile devirmeye çalıştılar üzerimize geldiler. Bu da olmadı 15 Temmuz’da sivil halkı öldürecek kadar alçaldılar. Ama bu büyük millet yine dur dedi hainlere. 15 Temmuz ruhu ilelebet yaşayacak. 15 Temmuz’u unutursak, unutturursak kanımız kurusun” dedi.

Kaynak: İHA