Otogar-Otoban Bağlantı Yolunda Sona Gelindi

İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından kent giriş ve çıkış trafiğini rahatlatması için yapılan Otogar-Otoban Bağlantı Yolu Projesi’nde sona gelindi.

Otogar-Otoban Bağlantı Yolunda Sona Gelindi
İçel kent trafiğini rahatlatmak amacı ile İçel Şehirlerarası Otobüs Terminali (MEŞOT) ile İçel-Adana arası otoyol bağlantısını sağlayacak olan yolun yapımını hızla sürdürüyor. İçel Büyükşehir Belediyesi, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri 520 metre uzunluğundaki MEŞOT ile O–51 otoyolu arasında bağlantıyı sağlayacak olan yolda sıcak asfalt çalışmalarına başladı.

Bağlantı yolu kapsamında 18 metre uzunluğunda 9 metre genişliğinde ve 5 metre yüksekliğinde iki gözlü menfez yapılırken 7 metreden 2 metreye kadar değişen boylarda 362 metre uzunluğunda istinat duvarı yapımı devam ediyor. Yolun yapım çalışmalarında 23 bin metreküp altyapı dolgusu ve üst yapı çalışma malzemesi kullanılacak. İçel Şehir Hastanesi ve MEŞOT’a en yakın otoyol bağlantısı özelliği taşıyan yolun tamamlanmasının ardından sağlık araçları ve şehirler arası otobüsler kent trafiğini aksatmadan kente giriş ve çıkış yapabilecek.
Kaynak: İHA