KHK İle Asgari Ücret Tespit Komisyonu Düzenlemesi

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: 'Asgari Ücret Tespit Komisyonu mecliste ve işçi konfederasyonlarıyla olmalı, asgari ücret 2 bin 200 lira olmalı'.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile asgari ücreti belirleme komisyonunun Cumhurbaşkanlığına bağlanmasına ilişkin, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu mecliste ve işçi konfederasyonlarıyla olmalı, asgari ücret 2 bin 200 lira olmalı." dedi.

Beko, partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yeni KHK ile Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Cumhurbaşkanlığına bağlandığını, bunun kabul edilemez olduğunu savundu.

Düzenlemenin TBMM'yi hiçe saymak anlamına geldiğini iddia eden Beko, "Kararname ile haklara dair düzenleme yapmak bir hukuksuzluktur. bu yetki meclise ve işçi sendikaları konfederasyonlarına verilmelidir. Asgari ücret insan onuruna yaraşır ve bilimsel verilere dayalı olarak yoksulluk sınırının üzerine çekilmelidir. Net asgari ücret en az 2 bin 200 lira olmalıdır. Mecliste işçi ve emekçilerin insanca yaşam mücadelesine her zaman omuz vereceğiz." şeklinde konuştu.
Kaynak: AA