Azerbaycan'da 15 Temmuz Anma Programı Düzenlendi

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 15 Temmuz anma programı düzenlendi.

Azerbaycan'da 15 Temmuz Anma Programı Düzenlendi
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 15 Temmuz anma programında şehitler anıldı. Türkiye’deki 15 Temmuz şehitleri ve vatan toprağı uğruna şehit olanların hatırasına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan programda iki ülkenin milli marşı seslendirildi. Törene Azerbaycan Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Prof. Dr. Ali Hasanov, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, milletvekilleri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

15 Temmuz şehitleri için Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam eden programda 15 Temmuz hakkında kısa film gösterimi sunuldu.

Programda konuşan Büyükelçi Erkan Özoral, Türk milletinin kendi geleceğine sahip çıktığını vurguladı. Özoral, ”Türk milleti 15 Temmuz günü şahlanıp kendi geleceğine, kendi kaderine sahip çıkmıştır. O yüzden 15 Temmuz bizim milli destanımızdır. Bu destanla ne kadar gurur duysak azdır. Milletimiz demokrasisine sahip çıktı. 15 Temmuz günü bütün dünyaya bunu bir kere daha ispat etti. Türk milletinin iradesine hiç kimse engel koyamaz, hiç kimse Türk milletini zincire vuramaz. Biz bu vatanı, bu devleti bu şerefsizler sürüsüne asla bırakmayız” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Ali Hasanov da konuşmasında, ”15 Temmuz gecesi kardeş Türkiye’de yaşanan bu olayları ne kadar heyecanla izlediğimizin buradakiler şahididir. O gece sabaha kadar Azerbaycan halkı uyumadı, Azerbaycan iktidarı uyumadı. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev sabaha kadar heyecanla o olayları izledi. Sadece izlemedi, Türkiye devletine Azerbaycan’ın ve halkının desteğini iletti. Milletin iradesine silahlı baskınlar yapılabilir, milletin iradesine tanklarla, helikopterle gidilebilir ancak hiç kimse milli iradeye galip gelemez. Özellikle milli iradeyle milli lider birlikte olduğu zaman” diye konuştu.

Kaynak: İHA