Şehit Kardeşinden Terörist Cesedine Tepki

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyü sınırları içerisinde bulunan Yaşmaklı Barajı’nda 2016 yılında gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan elektrik ustası Adil Bülbül’ün (41) kardeşi Ali Bülbül, kardeşini şehit eden teröristlerin elebaşı olan ‘Cudi Zaza’ kod adlı Mehmet Yakışır’ın cesedine tepki gösterdi.

Şehit Kardeşinden Terörist Cesedine Tepki
Dün akşam saatlerinde Üçtaş köyü Sarıtaş Yaylası’nda gerçekleştirilen operasyonda bölücü terör örgütünün sözde Karadeniz lideri olan ve bölgedeki çok sayıda eylemin emrini veren ‘Cudi Zaza’ kod adlı ‘Zeynel’ telsiz kodu kullanan kırmızı listede aranan Mehmet Yakışır ve ’Rodi’ kod adlı Levent Dayan’ın cesetleri sabah saatlerinde Kürtün Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Bu sırada çok sayıda vatandaş gibi bölgede bulunan şehit elektrik teknisyeni Adil Bülbül’ün kardeşi Ali Bülbül, kardeşinin şehadetine sebep olan terörist başının cesedine tepki göstermek istese de güvenlik güçleri buna engel oldu.

Olay anının görüntüleri sosyal medyada hızla yayılırken, görüntülerde gergin vatandaşları sakinleştirmek için yoğun çaba sarf edildiği gözlendi

Olayın geçmişi

Bölücü terör örgütü mensupları Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyü sınırları içerisinde bulunan Yaşmaklı Barajı’na 2016 yılı Mayıs ayında bomba düzeneği yerleştirmek isterken, o sırada araçla baraj gövdesinin üzerinden geçen Adil Bülbül gövdedeki bomba düzeneği ve kabloları tespit etmiş olay yerinden ayrılırken teröristlerin silahlı saldırısına maruz kalmıştı. Olayda göğsünden ağır yaralanan Bülbül, hastanede şehit düşmüştü. Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat’ın da damadı olan Bülbül’ün eşinin de olay sırasında 5,5 aylık hamile olduğu bildirilmiş, Bülbül’ün cenazesi Kürtün ilçesinde toprağa verilmişti.
Kaynak: İHA