Hukuki Araştırmalar Derneğinden 15 Temmuz Açıklaması

Kırşehir’de Hukuki Araştırmalar Derneği darbe ve darbe destekçilerini kınadı.

Hukuki Araştırmalar Derneği Bilgehan Altaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, darbeye karşı gösterilen direnci Hukuki Araştırmalar Derneği olarak tebrik ettikleri belirtildi.

Açıklamada, “15 Temmuz 2016 tarihinde milli iradeyi ortadan kaldırmaya yönelik girişimde bulunan başta FETÖ terör örgütü olmak üzere tüm ihanet şebekelerini Hukuken sahici biçimde kınıyoruz.

Hukuksuz saldırıya karşı direnç gösterenleri tebrik ediyoruz. Bu direnç esnasında hayatını kaybeden şehitlerin bize öğretici olmaya devam etmeleri nedeniyle ruhlarına teşekkür ve hürmet ediyoruz.

Gazilerimize ise bu itibarlı hallerini topluma yaymaları için gerekli alakanın da gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Adil bir devlet ve toplum inşa etme mecburiyetinin bir göstergesi olduğunu gözlemlediğimiz bu menfur olayın veya benzerlerinin bir daha tekrarlanmaması için gereğinin yapılmasını önerirken, gerekli katkıyı sunacağımızı da taahhüt ederiz. 15 Temmuz direnişinin yeryüzünde ifsad edici her oluşun ortadan kaldırılması doğrultusunda hakikat savaşını verecek bir şuurlanmanın yöntemi ve eylemcisini ortaya çıkaracak bir nedene sebep olmasını dualarımıza katıyoruz” denildi.
Kaynak: İHA