15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

“15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında ilimizdeki Garnizon Şehitliği ziyaret edilerek, şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri
Düzenlenen törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, 3.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende dualar edildi. Ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş, şehitlik defterini imzaladı.

Vali Arslantaş şehitlik defterinde şu sözleri kaleme aldı; “Şanlı milletimizin yazdığı 15 Temmuz Destanı’nın 2’nci sene-i devriyesinde hüznü, heyecanı, coşkuyu, onur ve gururu milletçe hep birlikte yaşıyoruz.

Tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olan 15 Temmuz 2016 hain darbe kalkışması ve işgal girişimi, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin bağımsızlığına, demokrasimize ve aydınlık geleceğimize yönelik olarak, ihanet içerisinde bulunan hainlerin, kalleşçe ve kanlı bir darbe teşebbüsünde bulunmasıyla şanlı tarihimize kara bir leke olarak geçirilmeye çalışılmıştır.

Ancak o gece, aziz milletimiz; halkın silahını yine kendi halkına doğrultan ihanet içerisindeki bu hainlere karşı göğsünü siper ederek verdiği destansı mücadele neticesinde, onurlu bir direniş göstermiştir. Tarihimize kara bir leke olarak geçirilmek istenilen bu karanlık geceyi dünyadaki tüm mazlum milletlere rehber olacak, ışık tutacak bir kahramanlık destanı, şanlı bir direniş, demokrasiye ve milli birliğe sahip çıkma gecesine çevirmeyi başarmıştır.

Aziz milletimiz o gece, tıpkı Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuştur. Hainlerin ellerindeki silahın, tankın ve uçağın karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilerek demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır.

Bin yıldır bu topraklardaki varlığımızı hazmedemeyen iç ve dış güçlerin saldırıları devam ediyor ve bundan sonra da devam edecektir. Ancak, bütün bu saldırılar karşısında aziz milletimizin duruşu her zaman nettir. Kendisini hedef alan her türlü terör, darbe ve işgal girişimine karşı, birlik ve beraberlik içerisinde cevap vereceğini 15 Temmuz 2016’da bir kere daha tüm dünyaya göstermiştir.

Milletimizin kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle en ön safta olduğu bu direniş destanının sıradanlaştırılmasına, unutulmasına veya unutturulmasına asla izin vermeyeceğiz.

Milleti, vatanı, bayrağı uğruna canını veren tüm şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor, hayırlı uzun ömürler diliyorum.

Vatan, son nefesini verirken bile ülkesini ve milletini düşünen aziz şehitlerimize minnettardır.”

Şehitlik defterinin imzalanmasının ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, 3.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ile vatandaşlar tarafından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Daha sonra Öğlen namazına müteakiben 15 Temmuz Şehitleri anısına Camii Kebir Camiin de Mevlid-i Şerif okutularak, okunan Hatm-i Şeriflerin ise duası yapıldı.
Kaynak: İHA