15 Temmuz Şehidi Yaman, Kabri Başında Anıldı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit düşen Özel Harekat Camisi İmamı Mustafa Yaman, Bartın'ın Ulus ilçesindeki mezarı başında anıldı Vali Nusret Dirim: 'O hain girişimde bulunanlardan da bağımsız Türk yargısı hesabını soruyor. Hepsi hak ettikleri cezaları alıyor'

15 Temmuz Şehidi Yaman, Kabri Başında Anıldı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit düşen Özel Harekat Camisi İmamı Mustafa Yaman, Bartın'ın Ulus ilçesi Kumluca beldesindeki mezarı başında anıldı.

Bartın Valiliği'nce düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, şehit Yaman'ın, Çubuklu köyündeki kabri ziyaret edildi.

Vali Nusret Dirim, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Jandarma Komutamı Jandarma Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı, Emniyet Müdürü Ogün Vural, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhan Uzun ve diğer protokol üyeleri, şehidin mezarına karanfil bıraktı.

Şehidin annesi Kezban, babası Mehmet ve ağabeyi Mevlüt Yaman'a başsağlığı dileyen Vali Dirim, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm şehitleri rahmetle andıklarını söyleyerek, ülkenin bir daha 15 Temmuz gibi acılar yaşamamasını diledi.

Dirim, "Tarihimizde yaşadığımız en büyük, en önemli ihanet girişimlerinden birini milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara inerek gösterdiği kahramanca direnişle püskürttü. Şükürler olsun, sağ salim bugünlere geldik. O hain girişimde bulunanlardan da bağımsız Türk yargısı hesabını soruyor. Hepsi hak ettikleri cezaları alıyor. İnşallah bu millet bir daha böyle bir acıyı yaşamayacak." diye konuştu.

Dirim, yarın Bartın Cumhuriyet Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"ne de tüm halkı davet etti.

- "Biz onlara minnettarız"

Milletvekili Tunç da 15 Temmuz'un, ülkenin ve milletin kahramanlık destanı olduğunu, 15 Temmuz şehidi Mustafa Yaman'ı anmak için kabrini ziyaret ettiklerini belirtti.

Tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Tunç, "Onlar, 'Bu ülkenin bayrağı yere düşmesin, bağımsızlığı elden gitmesin, Türkiye'nin yönetimi işgal güçlerinin eline geçmesin.' diye mücadele ettiler ve 15 Temmuz karanlık gecesini aydınlığa çevirdiler. Biz onlara minnettarız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA