Viranşehir'den Kısa Kısa

Viranşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Güle Güle Mehmedim" projesi kapsamında askere gidecek olanlara, içerisinde 24 parça asker malzemesi bulunan paket dağıtıldı.

Viranşehir Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ömer Çimşit, yaptığı açıklama sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet ettiklerini söyledi.

İnsan odaklı projeler yaptıklarını ifade eden Kaymakam Çimşit, geçen yıl bin 400 kişiye paket dağıtıklarını belirterek, bu yılda 700 paket dağıtmayı planladıklarını kaydetti.

Paketlerini alan Mehmetçik adayları, yapılan hizmetten dolayı belediye yetkililerine teşekkür etti.

- Zabıta ekipleri marketleri denetledi

Viranşehir Belediyesi zabıta ekipleri gıda satışı yapan marketlere yönelik denetim yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Atatürk ve Şırnak Mahallesindeki marketlerde denetimler yapan ekipler, son kullanma tarihi geçmiş ürünlere el koydu.

İşletmecilere gıda maddelerinin muhafazası, personelin iş kıyafetleri, uygunsuz mal çıkarma ve genel temizlik konuları hakkında bilgi veren ekipler, kurallara uymayan iş yerlerini uyardı.

Belediye yetkilileri, denetimlerin süreceğini bildirdi.

- "Hoş Geldin Bebek" projesi devam ediyor

Viranşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Hoş Geldin Bebek" projesi kapsamında bu yıl 7 bin 200 bebek setinin dağıtıldığı bildirildi.

Viranşehir Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ömer Çimşit, yaptığı açıklamada dağıtılan bebek setinde anne çantası, alt açma çantası, hastane çıkış seti, burun aspiratörü, bebek şampuanı, pişik kremi ve dijital ateş ölçer bulunduğunu söyledi.

Projenin anne adaylarından ilgi gördüğünü belirten Çimşit, şunları kaydetti:

"Viranşehirli ailelerin sevincinde de üzüntüsünde de yanlarında olmaya devam ediyoruz. Sosyal Belediyecilik bunu gerektiriyor. Bu kapsamda bu proje ile birlikte bu mutlu günlerinde anne ve babaların mutluluğuna ortak olmak ve ufak da olsa bir katkıda bulunmak istedik. Viranşehir’de dünyaya gelen bebeklerimizin, ilk günlerinde ihtiyaçlarını karşılayacak seti annelerimize hediye etmeye devam ediyoruz."

Kaynak: AA