Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu Projesi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak ve trafikteki kadın bisikletçilere dikkati çekmek amacıyla Muğla'dan yola çıkıp dönüşümlü olarak ülkeyi dolaşan kadın bisikletçiler, 17 Temmuz'da Elazığ'da olacak.

Elazığlı kadınlar, Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneğince Muğla'dan 19 Mayıs'ta "El Ele, Elden Ele 81 İle" sloganıyla yürütülen Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu Projesi kapsamında bisiklet sürme antrenmanlarını sürdürüyor.

Projenin Elazığ temsilcisi Mehtap Yavuz, proje kapsamında Elazığ ekibi olarak 17 Temmuz'da bayrağı Tunceli ekibinden devralacaklarını ifade etti.

Bayrağı teslim aldıktan sonra ekibiyle Malatya'ya götüreceklerini aktaran Yavuz, "Biz bu yola sağlıklı yaşam için çıktık. Bisikletin gerekliliğine vurgu yapıyoruz. Birçok şehirde trafik ve çevre kirliliği problemleri var. Bisiklet kullanımı artarsa bu problemlerin azalacağını düşünüyoruz." dedi.

Projede gönüllü olarak yer alan Elazığ Devlet Klasik Türk Korosu ses sanatçısı Rabia Koşar da şunları kaydetti:

"Sanat ve spor her zaman iç içe olmalı. Bu projeyle şehit yakınlarını, engelli kadınları, çalışan kadınları ortak bir çerçevede birleştirmek istedik. Bayrağımız hepimizin. Onurla, gururla bisikletlerimizi sürerek taşıyacağız. Bir sanatçı olarak sporun içinde aktif olarak bulunduğum için çok mutluyum. Kadınlar sanatta, sporda, bilimde her zaman önde olmalıdır. Her zaman olduğu gibi Kurtuluş Savaşı'nda, 15 Temmuz hain darbe girişiminde kadınlarımızın ruhu ile birlikte devam edeceğiz."

Kaynak: AA