'Tunceli Doğa Sporları Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi'

Tunceli Valiliği tarafından hazırlanarak Fırat Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen "Tunceli Doğa Sporları Altyapının Güçlendirilmesi Projesi"nin sözleşmesi imzalandı.

Tunceli Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen imza törenine Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şefik Kara, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Özgür Demirezer, Tunceli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Ortak katıldı.

Toplantıda konuşan Sonel, Tunceli Doğa Sporları Altyapısının Güçlendirilmesi Projesinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Proje ile Munzur Çayı, Pülümür Çayı ve Tunceli'nin doğa sporlarında daha fazla söz sahibi olacağını ifade eden Sonel, mayıs ayında Tunceli'de ilk defa 500 civarında sporcu ve teknik heyettin katılımıyla Türkiye Rafting Şampiyonası düzenlendiğini ve başarılı bir şekilde organizasyonun tamamlandığını anımsattı.

Tunceli'de yine ilk defa 5-6 Ekim'de Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası düzenleneceğini belirten Sonel, şunları söyledi:

"Özetle Tunceli artık huzur şehri diyoruz ve doğa sporlarıyla, turizmiyle, Munzur Çayı'nın güzellikleriyle bir araya gelsin, canlansın, anılsın istiyoruz. Bunun için zaten gondollarımızı, gezi teknelerimizi, jet skilerimizi almıştık. Bugünde içerisinde nişan ve düğün merasimlerinin yapılacağı büyük teknemiz geliyor. Vatandaşlarımızın aileleriyle vakit geçirebileceği 200 bin metrekare peyzaj alanı, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kır bahçeleri, lunaparklar, iskeleler ve Tunceli'ye yakışan plajları meydana getirdik. Bu projeyle bunların daha da pekişeceğini ve artacağını ümit ediyoruz. Bu bağlamda bize doğa sporları konusunda büyük destek veren Fırat Kalkınma Ajansına Tunceli halkımız adına teşekkür ediyoruz. Ayrıca şu ana kadar yapmış olduğumuz bu dev projelerde ve hizmetlerde bize en büyük desteği veren Cumhurbaşkanımıza, bütün bakanlarımıza Tunceli halkımız adına şükranlarımı sunuyorum."

Konuşmanın ardından Vali Sonel ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yoğun, sözleşmeyi imzalayarak projeyi başlattı.

Kaynak: AA