Tunceli'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Tunceli'de 2018 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Tunceli Valiliği Toplantı Salonunda Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, yatırımcı kurumların bölge ve il müdürleri ile kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Sonel, kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla kurumlar arasında koordinasyon ve işbirliği sağlanması için toplantı düzenlendiğini belirtti.

Tamamlanan ve devam eden projelerin kente hayırlı olması temennisinde bulunan Sonel, şunları kaydetti:

"2018 yılı içerisinde 275 proje çalışması yapıldı ve bu projelerden 102'si tamamlandı. 95 projemiz devam ediyor. Bu yıl içerisinde proje tutarımız 2 milyar 709 milyon 766 bin liradır. Önceki yılların harcaması 299 milyon 525 bin 379 bin lira, 2018 ödeneği 257 milyon 135 bin 740 lira, dönem sonu harcama 140 milyon 18 bin 496 liradır. Nakdi gerçekleşme yüzde 24, fiziki gerçekleşme ise yüzde 30 oranındadır. Bizler şevkle, heyecanla ve azimle hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. İşlerimizi en kaliteli, en güzel şekilde yapacağız. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza işlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyorum."

Konuşmasında cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Sonel, Tunceli'de bir yıllık sürede yürütülen çalışmalara destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile emeği geçenlere şükranlarını sundu.

Toplantı, yatırımcı kurum temsilcilerinin çalışmalar hakkında bilgiler vermesi ve sunumları ile sona erdi.

Kaynak: AA