Samsun Çarşamba Havalimanı İstatistikleri

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Çarşamba Havalimanı'nın bu yılın ilk 6 ayında 859 bin 705 yolcuya hizmet verdiğini bildirdi.

Vali Kaymak, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından açıklanan istatistiklere göre, haziran ayında Samsun Çarşamba Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiğinin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8 artışla 130 bin 595, dış hat yolcu trafiğinin yüzde 30 artışla 6 bin 988 olmak üzere toplamda yüzde 9 artışla 137 bin 583'e ulaştığını ifade etti.

Aynı dönemde iç hatta bin 87, dış hatta 98 olmak üzere bin 185 uçağa hizmet sunulduğuna dikkati çeken Kaymak, yük trafiğinin ise bin 325 ton olarak gerçekleştiğini aktardı.

Yılın 6 aylık istatistiklerine göre ise Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artışla 859 bin 705 yolcunun hizmet aldığını vurgulayan Kaymak, şunları kaydetti:

"Hizmet verilen toplam uçak trafiği 6 bin 986'ya, yük ise yüzde 28 artışla 7 bin 534 tona ulaştı. Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan karşılıklı olarak haftanın her günü İstanbul ve Ankara'ya, 6 gün İzmir'e, pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri Antalya'ya uçuş seferleri yapılmaktadır. Almanya'ya haftada 6 gün, Avusturya ve Fransa'ya haftada 1 gün, Rusya'nın Krasnodar kentine haftada 2 gün olmak üzere direkt uçuş seferi düzenlenmektedir. 19 Temmuz'dan itibaren direkt Kuveyt uçuşları da başlayacaktır. İstanbul Atatürk, Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa havalimanlarından bağlantılı olarak yurt içinde her noktaya, yurt dışında ise birçok noktaya uçuşlar gerçekleştirilmektedir."

Kaynak: AA