Özbek Ve Türk Üniversiteleri İşbirliği Yapacak

Kastamonu Üniversitesi ve Taşkent Ekonomi Üniversitesi işbirliği anlaşması imzaladı.

Kastamonu Üniversitesi ile Taşkent Ekonomi Üniversitesi arasında öğrenci ve öğretim görevlileri değişimi ve ortak bilimsel araştırma çalışmalarına yönelik işbirliği anlaşması imzalandı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve beraberindeki heyet, ülkedeki temasları kapsamında Taşkent Ekonomi Üniversitesini ziyaret ederek, üniversite Rektörü Prof. Dr. Bahadir Hadiyev ile bir araya geldi.

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demirel, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Atalan ile TÖMER Müdürü Dr. Yasin Şerifoglu'nun da hazır bulunduğu görüşmede konuşan Hadiyev, bir Türk üniversitesi heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hadiyev, amaçlarının Kastamonu Üniversitesi ile işbirliğini geliştirmek olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Aydın da bu ziyaret kapsamında Taşkent Ekonomi Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi arasında işbirliği kurmayı amaçladıklarını dile getirerek, söz konusu üniversite ile öğrenci ve öğretim görevlileri değişimi, bir de ortak bilimsel araştırmalar yapma konularında işbirliği yapabileceklerini ifade etti.

Aydın, ayrıca Kastamonu Üniversitesi faaliyeti hakkında Özbek tarafına bilgi verdi.

Görüşmenin ardından Hadiyev ve Aydın, Taşkent Ekonomi Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi arasındaki işbirliği anlaşması ile Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği anlaşmasına imza attı.

Kaynak: AA