Nedim Şener'den duygu dolu yazı

Gazeteci Nedim Şener'in köşesinde yazdığı 15 Temmuz'da şehidi Batuhan Ergin'in hikayesi okuyanları ağlattı.

Nedim Şener'den duygu dolu yazı
Nedim Şener'den duygu dolu yazı
240 şehidin verildiği 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yılı yaklaşırken tüm Türkiye şehitlerini rahmetle anılacak.

Her şehit arkasında bir hikaye bırakırken, şehit 21 yaşındaki Batuhan Ergin'in hikayesi herkesi duygulandırdı.

ERZAK ALMAYA DEĞİL...

Gazeteci Nedim Şener, köşesinde paylaştığı hikayede Batuhan Ergin'in arkadaşlarını bırakıp nasıl köprüye koştuğunu anlattı.

Köprüde kalbine gelen tek kurşunla şehit olan Batuhan Ergin'in hikayesini Şener şöyle yazdı;

Köprü o gece Erol Olçok ve 16 yaşındaki Abdullah, 21 yaşındaki Batuhan Ergin gibi 34 insanımızın şehit olduğu yerdir. Batuhan arkasında öyle bir mesaj bırakıp gitti ki, o gece eminim darbeye seyirci kalan herkesi utandırıyordur.

Kısa süre önce askerden gelen Batuhan Ergin, 15 Temmuz 2016 günü çok istediği motosiklete kavuşur. Babası Ahmet Ergin ona söz verdiği ikinci el motosiklet yerine sürpriz yapıp sıfır kilometre beyaz bir motosiklet almıştır. 15 Temmuz günü plaka işlemlerini yapar saat 18.00 gibi plakayı takar. Batuhan sevinç içinde motosiklete atlar arkadaşlarıyla gezmeye gider. FETÖ'cüler köprüyü kapattıklarında Batuhan Ergin arkadaşlarıyla Sarıyer civarındadır. Telefon üzerine Ortaköy'e döner.

Sokaklarda birçokları marketlerden erzak almaya çalışırken Batuhan Ergin, çok sevdiği ve toplam 5-6 saat bindiği motosikleti bir arkadaşının evinin önünde bırakır köprüye çıkar.


Nedim Şener'den duygu dolu yazı

“Asker kışlaya” sloganları ata ata köprüyü yürüyerek geçer. Kalabalıklarla birlikte darbecilere karşı direnenlerin arasında yerini alır. Sosyal medya hesabından, “Eve erzak almaya değil, devlete sahip çıkmaya geldik” diye mesaj atar. Grubun önündedir, darbeciler nişan alır ve Batuhan'ı tek kurşunla kalbinden vurarak şehit ederler. O yaşı küçük ama yüreği çok büyük olan Batuhan'ı susturacaklarını, darbeyi gerçekleştireceklerini zanneden FETÖ'cüler yanılır.

Köprü'deki 34 kişi ile birlikte toplam 250 şehit, binlerce gazi, milyonlarca yurttaş tarihte eşine rastlanmayacak bir onur mücadelesiyle darbeyi bastırır.