Makedonya'da '15 Temmuz Şehitleri Anma Programı'

Başkent Üsküp'teki Mustafa Paşa Camisinde cuma namazı öncesi 15 Temmuz Şehitleri anıldı.

Makedonya'da '15 Temmuz Şehitleri Anma Programı'
Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Cuma namazı öncesinde "15 Temmuz Şehitleri Anma Programı" düzenlendi.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği tarafından Mustafa Paşa Camisinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programda, İstanbul Hümayun-u Abad Camisi İmam Hatibi İsrafil Duman, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abas Yahya ve Gostivar Zdunye Köyü İmam Hatibi Elyesa Asani Kur'an-ı Kerim okudu, ilahi söyledi.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavir Vekili Mustafa Tarık Koca, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz hain darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, güvenlik güçleri ve kahraman Türk halkının şanlı direnişiyle bastırıldığını hatırlattı.

Darbe girişiminin ikinci yıl dönümü münasebetiyle şehitleri anmak, göstermiş oldukları direnişi hissetmek ve bu hissiyatı gelecek nesillere aktarmak adına bu programı düzenlediklerini kaydeden Koca, "Makedonya genelinde hatm-i şerifler okuduk. Bunları dualarla şehitlerimizin ruhuna gönderdik. Allah-u teala tekrar bizlere böyle kötü günler yaşatmasın. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun." ifadelerini kullandı.

Programın ardından cuma hutbesinde Makedonya İslam Birliği (Diyanet İşleri) Başkanı Süleyman Recepi'nin 15 Temmuz vesilesiyle yayımladığı mesaj okundu.

Mesajda, darbe girişimi esnasında şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazi olanlara şifa temennisinde bulunularak, şu ifadelere yer verildi:

"Müslümanlar olarak Cenab-ı Allah birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eylesin. Bölünüp parçalanmaktan, dağılıp bozulmaktan bizleri muhafaza eylesin. Yaşanan bu kötü hadiseden ders alarak ümmet olarak birbirimize kenetlenmemizi lütfeylesin. Fitne ve fesada, hile ve tuzağa, feraset ve basiretle yaklaşmamızı ihsan eylesin. Şehitlerimizin, uğruna canlarını verdikleri davalarına sahip çıkacak imanlı, ihlaslı, vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirmeyi bizlere nasip eylesin."
Kaynak: AA