Kırşehir'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla kentte çeşitli etkinlikler düzenleneceğini bildirdi.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, valilik ve belediyenin ortaklaşa hazırladığı Cacabey Meydanı'nda düzenlenecek programlarla şehitleri ve gazileri saygı ile anacaklarını, yaşanan olayların bir kez daha hatırlanacağını belirtti.

Askerlik Şubesi önünden saat 20.00'de başlayacak Milli Birlik Yürüyüşü'nün Cacabey Meydanı'na kadar devam edeceğini, meydandaysa kahramanlıkların anlatıldığı şiir, tiyatro, video ve mehteran gösterisi yapılacağını vurgulayan Başkan Bahçeci, şunları kaydetti:

"15 Temmuz 2016'da olduğu gibi Kırşehirlilerin yine ayakta olacağı etkinliklerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gece yapacağı tarihi konuşması Cacabey Meydanı'nda kurulacak dev ekrandan yayınlanacak. İhanet çetesi FETÖ'nün gerçekleştirdiği darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren kahramanca duruşu ile büyük takdir toplayan Kırşehir'in, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümünde de etkinliklerle tarihi günü anacak. Darbe kalkışmasının gerçekleştiği ilk andan itibaren Kırşehirliler 15 Temmuz Cacabey Meydanı'na çıkarak demokrasiye ve milletin seçtiklerine sahip çıktı. O karanlık geceyi ve o gün bu ülke için şehit ve gazi olan kahramanları unutmayacağız, unutturmayacağız. O karanlık gecenin yıl dönümünde bir kez daha bir araya geleceğiz. Vatan hainlerine bir kez daha, 'biz her zaman burada olacağız, bu kutsal ülkeyi asla hainlere teslim etmeyeceğiz' diyeceğiz. Cacabey Meydanı'ndaki etkinliklere tüm Kırşehirli hemşehrilerimizi davet ediyorum."

Kaynak: AA