Kastamonu'da Uzman Erbaşlar Yemin Etti

Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan bin 674 uzman erbaş için yemin töreni düzenlendi

Kastamonu'da temel eğitimlerini tamamlayan jandarma uzman erbaşlar, törenle yemin etti.

Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı Kışlası'nda bin 674 jandarma uzman erbaşın yemin etmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından uzman erbaşlar, Türk bayrağı ve sancağın önünde silaha el basarak yemin etti.

Alay Komutanı Albay Ergün Cebeci, törende yaptığı konuşmada, askerlerin içtikleri andın vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamı taşıdığını söyledi.

Milletin güvenin en büyük hazineleri olduğunu kaydeden Cebeci, şöyle konuştu:

"Meslek hayatınız boyunca ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Jandarma, her zaman yurt, ulus ve cumhuriyete aşk ve sadakatle bağlı tevazu, fedakarlık ve feragat örneği bir kanun ordusudur' diye tanımladığı teşkilatın birer mensubu olarak hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını daima gözetin. Kurallara ve nizamlara mutlak itaat edin."

Kursu tamamlayan askerlere seslenen Cebeci, "Şehitlerimizin emaneti, gazilerimizin vasiyeti, atalarımızın yadigarı, hilali uğruna güneşlerin battığı bu vatan sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir." dedi.

Bu vatan için seve seve canlarını vereceklerini vurgulayan Cebeci, şunları kaydetti:

"Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen, milletimizin huzuruna göz diken ey hainler. Hangi maskeyi takarsanız takın artık hainliğinizi gizleyemiyorsunuz. Bir elinizde yıldırım, diğer elinizde tufan taşısanız, denizleri taşırıp üzerimize akıtsanız, güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız dahi, şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima bizi bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi kanınızda boğulacak, ateşinizde yanacaksınız. Diyoruz ki, Ergenekon'dan çıktık Viyana'ya dayandık, Anadolu'dan çıkarsak nereye dayanacağımızı varın siz düşünün."

Törende uzman erbaşların sunduğu tüfekli hareketler ile göğüs göğüse muharebe tekniği gösterileri katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Gösterinin sonunda askerlerin kule oluşturarak Türk bayrağını açması da alkış aldı.

Tören geçişinin ardından uzman erbaşlar, aileleriyle bir araya gelerek özlem giderdi.
Kaynak: AA