Hamas'ın Mısır İstihbaratı İle Görüşmeleri

Hamas, harekete bağlı heyetin Mısır istihbarat teşkilatı yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin 'son derece önemli ve kapsamlı' olduğunu bildirdi.

Hamas, harekete bağlı heyetin Mısır istihbarat teşkilatı yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin son derece önemli ve kapsamlı olduğunu duyurdu.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Kahire'yi ziyaret eden Hamas heyeti ile Mısır istihbarat servisi yetkilileri arasında gerçekleştirilen tüm Filistin halkını özellikle de Gazze'dekileri ilgilendiren konuların masaya yatırıldığı görüşmelerinin sona erdiğini belirtti.

"Görüşmelerin son derece önemli ve içerik açısından çok kapsamlı olduğunu söylersem abartmış olmam." ifadelerini kullanan Ebu Merzuk, Filistin dosyasından sorumlu ekibin başarılı olmasını temenni ettiğini dile getirdi.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye başkanlığında Musa Ebu Merzuk'un da aralarında bulunduğu Hamas heyeti, geçen çarşamba Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a geçmişti.

Hamas, salı günü yaptığı açıklamada Mısır'ın, Filistin ve Arap dünyasındaki gelişmeler ile ikili ilişkileri görüşmek üzere yaptığı Kahire ziyareti davetini kabul etme kararı alındığını duyurmuştu.

Açıklamada, Gazze'deki ablukanın kaldırılması için sarf edilen tüm çabaların memnuniyetle karşılandığı, tüm ciddi girişimlere "açık bir akıl ve kalple" yaklaşıldığı belirtilmişti.

Kaynak: AA