'Halk Sokağa Çıkmasaydı Bu Milletin Hali Ne Olurdu'

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde şehit düşen Metin Arslan'ın Karabük'te yaşayan babası, hem oğlunun hem de geçen yıl hayatını kaybeden eşinin yan yana olan mezarına giderek dua ediyor Şehit oğlu ve eşinden kalanlardan evinin salonunda bir köşe oluşturan acılı baba, özlemini her gün onlara bakarak gideriyor Baba Zeki Arslan: '15 Temmuz'da halk sokağa çıkmasaydı bu milletin hali ne olurdu şimdi? Hala bunun farkında olmayanlar var. Şehit verdik bu memleket için' 'Bir oğlum daha olsa yine gönderirim sokağa. Bu memlekette huzur olmadıktan sonra yapacak bir şey mi var?'

'Halk Sokağa Çıkmasaydı Bu Milletin Hali Ne Olurdu'
AHMET ÖZLER - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde şehit olan Metin Arslan'ın Karabük'te yaşayan babası, şehit oğlu ve geçen yıl hayatını kaybeden eşinin hatıralarıyla yaşıyor.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbecilere direndiği sırada başından vurularak şehit olan 44 yaşındaki Metin Arslan'ın Karabük'te yaşayan babası Zeki Arslan, daha oğlunun acısını unutamadan 17 Eylül 2017'de eşi Şazi Arslan'ı da kaybetti.

Hem oğlunun hem de eşinin Öğlebeli'nde yan yana bulunan mezarlarına giderek dualar eden acılı Arslan, oğlunun mezar taşına "15 Temmuz şehidi", eşinin mezar taşına da "15 Temmuz şehidi Metin Arslan'ın annesi" ve "oğluna kavuştu" yazdırdı.

Şehit oğlu ve eşinden kalan eşyalar ve fotoğraflardan evinin salonunda bir köşe oluşturan Arslan, özlemini her gün onlara bakarak gideriyor.

Baba Zeki Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun şehit olduğunu iki gün sonra öğrendiğini söyledi.

Darbe girişimi gecesi oğluyla şehit olduğu ana kadar telefonla görüştüklerini, son görüşmesini annesiyle yaptığını ve yanına geleceğini söylediğini anlatan Arslan, oğlunun sol gözünden vurularak şehit edildiğini, oğlunu öldüren hainlerin cezalandırıldığını ifade etti.

- "Herkes beyaz gömleği giyip halkın karşısına çıkamaz"

Oğlunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sokağa çıkın" talimatı üzerine sokağa çıktığını ve arkadaşlarını da topladığını belirten Arslan, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da halk sokağa çıkmasaydı bu milletin hali ne olurdu şimdi? Hala bunun farkında olmayanlar var. Şehit verdik bu memleket için. Çare yok. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkalım. O olmasaydı bizim halimiz berbattı. Herkes beyaz gömleği giyip halkın karşısına çıkamaz. O bunu söyledi. 'Beyaz kefeni giydim de geldim.' dedi. Başta bu insana sahip çıkalım."

Bir daha böyle acıların yaşanmamasını dileyen Arslan, vatan için her zaman can vermeye hazır olduklarını belirterek, "Bir oğlum daha olsa yine gönderirim sokağa. Bu memlekette huzur olmadıktan sonra yapacak bir şey mi var?" dedi.

Oğlundan sonra eşini de kaybettiğini anlatan Arslan, devletin kendisine sahip çıktığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA