'Evlatsız Yaşanabilir Ama Vatansız Asla Yaşanmaz'

FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan Yasin Naci Ağaroğlu'nun ailesi, evlatlarıyla gurur duyuyor Şehidin babası Osman Ağaroğlu: 'Bu vatan hepimizin. Vatan için kanımız, canımız feda olsun. Bir Yasin Naci gider binlercesi gelir arkasından. Evlatsız yaşanabilir ama vatansız asla yaşanmaz' 'Bugün çocuğum karşımda olsa, yine sokaklara çıkılması gerekiyorsa 'çık oğlum hemen' derim ve kendim de ondan önce giderim. Çocuğumla gurur duyuyorum. Hak ve hakikat uğruna canını feda eden oğlumuzdan razıyız'

'Evlatsız Yaşanabilir Ama Vatansız Asla Yaşanmaz'
SÜLEYMAN ELÇİN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Yasin Naci Ağaroğlu'nun ailesi, evlatlarıyla gurur duyuyor.

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde ateş açılması sonucu şehit düşen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Yasin Naci Ağaroğlu'nun Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yaşayan babası Osman ve annesi Zehra Ağaroğlu, oğullarının mezarını her gün ziyaret ediyor.

Oğullarıyla gurur duyan çift, adeta çiçek bahçesine çevirdikleri mezarda sürekli dua ediyor.

Baba Ağaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memleket uğruna can veren herkesin kendi çocukları gibi olduğunu ifade etti.

Düzlüklere ulaşmak için yokuşların bazen kan ter içerisinde çıkılması gerektiğini anlatan Ağaroğlu, "Düzlüklere çıkmak için bazen de canlar feda oluyor. Bu vatan hepimizin. Vatan için kanımız, canımız feda olsun. Bir Yasin Naci gider binlercesi gelir arkasından. Evlatsız yaşanabilir ama vatansız asla yaşanmaz." dedi.

İki yıl içerisinde FETÖ ile mücadelede birtakım mesafeler alındığına işaret eden Ağaroğlu, şöyle konuştu:

"Küresel büyük şeytanların yerine göre alnı secdeli, başı takkeli yerli iş birlikçileriyle darbe teşebbüsüne girişildi çünkü kale içten fetih edilirdi. Türkiye, muhteşem Osmanlı'nın son kalesi, İslam ümmetinin ümit beslediği bir ülkeydi. Gözlerin Türkiye'de olması nedeniyle bu darbeyi yapmayı düşündüler. Bizler de şuurlu Müslümanlar olarak vatanımıza, milletimize göz diken dahili ve harici düşmanlara fırsat vermemek için canımızla, malımızla savaşmak, mücadele etmek zorundayız."

Vatan savunmasının mukaddes olduğuna dikkati çeken Ağaroğlu, şöyle devam etti:

"Allah yolunda öldürülenler ölü değildir. Vatanseverlik hepimizin boynumuzun borcu. Oğlumun mezar taşına 'Vatan için ölmekse kaderim böyle kaderin ellerinden öperim' diye yazdırdım. Bugün çocuğum karşımda olsa, yine sokaklara çıkılması gerekiyorsa 'Çık oğlum hemen' derim ve kendim de ondan önce giderim. Çocuğumla gurur duyuyorum. Hak ve hakikat uğruna canını feda eden oğlumuzdan razıyız. Ondan Allah razı olsun, makamını cennet eylesin."

- "Bir Yasin gitti binlercesi de hazır bekliyor"

Anne Zehra Ağaroğlu ise Türkiye'nin Müslümanlara önder ve örnek ülke olduğunu, bu nedenle "Kıyamete kadar ülkemiz sağ olsun" diye dua ettiğini söyledi.

Oğlunun vatan için şehit düştüğünü hatırlatan Ağaroğlu, "Yasin'imiz gitti, görevini yaptı. Bizlere vatanı emanet etti. İnşallah bizler de son nefesimizi verene kadar bu vatana sahip çıkacağız. Rabbim inşallah bizleri de vatana, millete hayırlı vatandaş kılar. Bu vatan hiçbir zaman sahipsiz kalmadı. Bir Yasin gitti binlercesi de hazır bekliyor." diye konuştu.
Kaynak: AA